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Trubotschki, gefüllte Hörnchen / Trubochki

Trubotschki, gefüllte Hörnchen ist ein russisches Gebäck. Das Gebäck ist in Usbekistan, besonders in Taschkent sehr berühmt und beliebt. Bei Festlichkeiten wie Hochzeiten, Verlobungsfeier oder Festen wie im Ramadan darf das Gebäck nicht fehlen. Die Backform dafür (siehe Bild unten Nr. 6) habe ich in einem russischen Geschäft gekauft. Man kann aber verschiedene Formen auch bei Amazon bestellen.

Ich habe die Hörnchen bis jetzt immer aus Blätterteig gemacht, das geht schnell, spart Zeit. Aber!!! dieses mal habe ich den Teig selbst gemacht, geht ähnlich wie ein Mürbeteig, ist etwas ganz anders! Ganz lecker! Meine Erkenntnis: Nie wieder werde ich Blätterteig für diesen Gebäck einkaufen, nur selbst gemachten Teig verwenden, es schmeckt um so vieles besser!

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Trubochki, bu pishiriqni hammamiz juda yahshi bilsak kerak. Har safar pishirganimda tayyor hamirni olib, qoliplarga o’rab pishirar edim. Lekin bu safar hamirini o’zim qilib ko’rdim. Nega shu paytgacha tayyor hamir ishlatgan ekanman, o’zim ham hayron. O’zim qilganim tayyor hamirdan ming chandon yahshi, mazali va og’izda eriydigan chiqdi.

Bu ishimdan keyin trubichki uchun hech qachon tayyor hamir ishlatmaslikka qaror qildim. Vaqt tejaymiz deymizu, lekin asli mazasi o’zingiz qilgan hamirda bo’lar ekan.

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Die Backformen habe ich HIER gekauft. Die sind ganz toll und ich kann die wirklich jedem empfehlen.

Bu qolipchalarni rus magazinidan sotib oldim, O’zbekistonda yashamasangiz, o’zingizga yaqin joydagi rus magazinlarini qarab ko’ring. Yoki amazondan buyurtma bersa ham bo’ladi.

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Trubotschki Zutaten / Masalliqlar

Für den Teig (Für 22 Trubotschki) / Hamiri uchun (22 dona trubochki chiqdi)

  • 200 gr Butter /Saryog’
  • 80 gr Naturjoghurt/Qatiq
  • 1 Ei/Tuhm
  • 350 gr Mehl/Un
  • 1 TL Salz / 1 ch-q tuz
  • 1 Pckg Vanilinzucker/1 pchka vanilin
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Creme /Kremiga

  • 4 Eigelb/Tuhum sarig’i
  • 500 ml Milch/Sut
  • 120 gr Zucker/Shakar
  • 20 gr Speisestärke/Krahmal
  • 200 gr Butter /Saryog’
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Deutsch

Den Backofen auf 200 °C (bei Umluft 180 °C) vorheizen

1) Butter schmelzen, mit Ei, Joghurt, Salz und Vanillizucker zusammen mischen

2) Mehl zufügen

3) Einen Teig bearbeiten, gut durchkneten und in den Kühlschrank für 30 Minuten stellen

4) Den Teig ca. 2 cm dick auswalzen

O’zbekcha

Pech oldindan 200 °Cda qizdiriladi. Kimdirda yangi zamonaviy pech bo’lsa, tagi va usti havoli, 180 °Cda qizdiring.

1) Saryog’ eritiladi, unga tuhum. qatiq, tuz va vanilin qo’shilib birga aralashtiriladi

2) Un solinadi

3) Hamir qorilib, muzlatgichga 30 daqiqaga qo’yiladi

4) Hamir 2 cm qalinlikda yoyiladi

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5) …anschliessend mit Messer oder Spezialgerät (Zick-zack Messer) 2,5 cm breite Streifen schneiden

6) Die Streifen einzeln um die Backofen wickeln

7) Die Trubotschki 20-25 Minuten lang in 200 °C (bei Umluft 180°C) backen

8) Die fertige Trubotschki abkühlen lasssen und vorsichtig von der Backfform auslösen

5) Hamir oddiy yoki mahsus pichoqda 2,5 cm enlikda kesiladi

6) Kesilgan hamirlar formalarga o’rab chiqiladi

7) Trubochkilar 20-25 daqiqa mobaynida oldindan 200 °Cda qizdirilgan pechda pishirib olinadi

8) Tayyor pishiriqlar sovutiladi va formadan sekinlik bilan echib olinadi

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Zubereitung der Creme

1) 450 ml Milch mit Zucker in mittlerer Hitze zum Kochen bringen

2) Den Rest 50 ml Milch, Eigelb und Speisestärke vorsichtig zusammen rühren, so das Speisestärkekrummel entsteht

3) Die Masse mit Milch zugeben und schnell zusammen rühen

4) So lange rühren aufkochen, bis die Masse dickflüssig, wie eine Puddincreme wird

Danach vom Herd nehmen und abkühlen lassen.

Krem tayyorlanishi

1) 450 ml sutga shakar solinib past olovda qizitiladi

2) Qolgan 50 ml sutga tuhum sarig’i va krahmal solinib aralashtiriladi. Krahmal massaga qo’shilib butunlay erib ketishi kerak

3) Massa sutga qo’shiladi va birga qaynatiladi. Qaynatish jarayonida doim qo’zg’ab turing, tagiga olib ketmasin

Keyin olov o’chirilib, kremni sovutishga qo’ying

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5) Butter (sollte vorher im Zimmertemperatur stehen haben) zusammen schlagen

6) Puddingcreme löffelweise auf Butter zugeben und weiter schlagen

7) Ich habe einen Handmixer benutzt, deshalb brauchte ich ca. 20 Minuten bis die Creme fertig war. (Wenn jemand Kitchenaid oder ähnliches hat, geht es natürlich wesentlich schneller, spart zusätzlich Zeit)

8) Mit dem Creme die Trubotschki, Hörnchen ausfüllen und mit Puderzucker bestreuen und servieren! …aber vorsichtig! Bei mir waren schon nach kurzer Zeit alle Trubotschki aufgegessen, spurlos verschwinden!

5) Saryog’ (hona temperaturasida) sekinlik bilan mixerda aralashtiriladi

6) Sovutilgan krem qoshiqlab solinib aralashtirishda davom etiladi

7) Qo’l mixerini ishlatganim uchun, kremini uzoq vaqt aralashtirdim (agar sizda Kitchenaid yoki shunga o’hshash zamonaviy mixer bo’lsa unda krem juda tez tayyor bo’ladi)

8) Krem bilan trubochkilar to’ldirilib chiqiladi, ustiga shakar pudrasi sepiladi va dasturhonga tortiladi.

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Geschrieben von Gulshoda

Comments (2 comments)

  • muhabbat
    5. Juni 2015 at 01:15

    Salom Gulshoda.Uglingizni katta qilyabsizmi?Yaqinda olloh bizgaham qiz farzand sovga qildi.Aslida bu yerga yozishimdan maqsadim sizni maslahatingiz kk bb qolgandi agar iloji bulsa. Ota onam nabiralarini va meni kurish bu yerga kelish uchun 2 oylik visa uchun hujjat topshirishgandi .Bugun afsuski rad javobini olishdi :( Asos :Elchihona bu yerdan qaytib ketishiga ishonmaganmush. Onam uqituvchi,dadam hozircha ishsiz. Ukam singlim Uzbekitonda yashaydi hovlida.ota onam kuzida yosh bn men bn telefonlashishdi. Uzimni ham yigidan tuhtata olmayabman.Sizni yozishingiz buyicha ota onangiz birga kelishgan ekan.Birinchi marta kelishida birga kelishganmidi?Sizlar birinchi marta qancha muddatga taklif qilgan edinglar?Qayerdan najot izlashni bilmay qoldim..ota onamni juda soginganman 2.5 yildan beri kurmadim.Iltimos agar iloji bulsa maslahat bering,elchihonani qanday ishontirsa bulishi tugrisida.Nahotki kambagallik shu yerda ham turtki bersa deb uzimni yigidan tuhtata olmayabman.Uzr sizga juda kup yozib yubordim. Lg Muhabbat

    • Gulshoda
      9. Juni 2015 at 09:20

      Salom Muhabbat. Iltimos men bilan shahsiy pochtam orqali bog’laning: shagu@mail.ru
      Bafurja o’sha erda tushuntiraman.
      Salomatlik tilab

      Gulshoda

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