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Torte “Kievskiy” / Kievskiy torte

“Kievskiy” Torte, ein Rezept im Internet gesehen habe und vom dem ich sehr begeistert bin! Wir haben auch in Usbekitan eine solche Torte oder auch “Kievskiy”. Aber, aus welchem Grund auch immer, habe ich sie bisher noch nie porbiert.

Seit langem überlege ich das Rezept selbst vorzubereiten, was ich auch letzte Woche getan habe. Was mich besonders hingerissen war: Nüsse! ich bin totall verrückt nach Nüssen! Das ist genau mein Torte!

 

Ich habe wegen der Bezeichnung “Kievskiy” auch im Internet recherchiert, bin aber nicht schlau daraus geworden. Aber nach manchen Angaben, wurde die Torte früher nur in Kiev verkauft. Vielleicht ist das der Grund für den Name  “Kievskiy?”

Das Original Rezept habe ich von hier.

Wie auch immer, es ist etwas aufwändig. Man brauch insgesamt vier Tage (zu mindest habe ich so viel Vorbereitungszeit gebraucht). Am Freitag Abend habe ich das benötigte Eiweiß an einem warmen Ort gestellt. Am nächsten Tag, also am Samstag habe ich den Boden gebacken und 12-24 Stdunden abkühlen lassen. Und am selben Tag habe ich auch die Hälfte von Creme vorbereitet. Am Sonntag habe ich die Torte mit Creme verziert. Aber die Torte schmeckte am besten am Monntag!

Ja, ja, ich weiß,…. viel Arbeit! Aber am Ende lohnt es sich wirklich! Die Torte, mit Nusskombination ist einfach grandios – unvergleichlich lecker!

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Bu tortni, yani “Kievskiy”ni eshitgan lekin eb körmagan ekanman. Yaqinda Internet orqali retseptiga ko’zim tushib qoldi va o’qib qarasam hamirini ko’pini yong’oqlar tashkil qilar ekan. Yong’oqlar! Qanday sevmay bo’lmaydi! Juda juda yahshi ko’raman va o’zim birinchi marotaba tayyorlab ko’rishga qaror qildim.

Tayyorlanish jarayoni juda ko’pga cho’zildi. Jami bo’lib 4 chi kuni tortnieyishga to’g’ri keldi, lekin qancha ko’p tursa shuncha tami shuncha yahshi bo’lar ekan.

Juma kuni kechga yaqin tuhum oqini ajratib sal iliqroqga qo’yib qo’ydim. Shanba kuni biskvitini tayyorlab, yakshanbagacha sovutishga qo’ydim. Va kremini ham shu kuni tayyorlab sovutib, keyin hammasini yakshanba ohirigacha bitirdim. O’sha kuni eb ko’rdik, yahshi chiqqan ekan, lekin dushanba yana ta’tib ko’rsam “WOWWW” effektini berdi! Juda shirin va mazali! O’zim tayyorlaganim uchun emas, shunchaki Kombination juda mos tushganu uchun bo’lsa kerak.

Nomiga kelsak, Internetdan hech bir aniqroq ma’lumot ololmadim. Faqat shuni bildim, Kievskiy torti avvallari faqat Ukraina poytahti Kievda sotilgan ekan. Balkim nomi ham shu erdan kelib chiqqandir.

Retsept mana bu erdan oldim, lekin masalliqlarga o’zgartirishlar kiritdim.

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Zutaten für den Kievskiy Boden/Bize masalliqlari

2 Spingform 20 cm / Qolipim 2 ta 20 cm

  • 200 gr Eiweiß/ Tuhum oqi
  • 160 gr Cashewkerne / Funduk
  • 45 gr Mehl/Un
  • 180 gr Zucker/ Shakar

Creme/Kremiga

  • 200 gr Zucker /Shakar
  • 200 ml Milch/Sut
  • 1 Ei/Tuhum
  • 250 gr Butter/ Saryog’
  • 4 EL Kakao /Kakao 4 o-q
  • 1 Pckg. Vanillinzucker / Pochka vanilin shakar
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Deutsch

Ofen, mit Ober-Unterhitze, 150 C° vorheizen

1) Cachewkerne grob zerbröseln

2) Mehl, Zucker und Cachekerne zusammen in die Schüssel zufügen

3) Alles zusammen trocken mischen

4) Eißweis ca 7-10 Minuten Zusammen schlagen

O’zbekcha

Gazpech yuqori-past qismi 150 C°da oldindan yoqib qo’yiladi

1) Funduk maydalanadi, (un kabi ezilib mayda bo’lmasin)

2) Un, shakar va funduk bir idishga solinadi

3) Quruq holiga birga aralashtiriladi

4) Tuhum oqi tahminan 7-10 daqiqa ko’pirtiriladi (men oddiy, qo’l mixerini ishlataman)

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5) Eiweiß sieht so aus….

6) Erste Mischung zum geschlagenen Eiweiß zufügen

7) Backpapier auf Springform legen

8) Die Springförme mit dem Masse füllen und in 150 C°, Oben-Unter Hitze, zwei stundenlang backen (ich hatte Umluft, deshalb habe ich nur 1:30 Std. gebacken)

5) Tuhum oqi yahshi ko’pirtirilishi kerak

6) Quruq masalliqlarni tuhum oqi bilan birga aralshtiriladi

7) Qoliplarga qog’oz qo’yiladi

8) Qoliplarga hamir quyilib, 150 C°da (yuqori-pastki qism) gazda 2 soat pishiriladi. (Agar pechingiz zamonaviy bo’lsa unda havoli qismda, yani tez pishadigan darajasida 1 soatu 30 daqiqada pishirib oling)

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Jetzt ist die Creme dran!

(Meine Creme war leider etwas zu tocken, deshalb empfehle ich etwas “Sguschonke”, Milchmedchen zufügen)

1) Den Boden mindestens 12-24 Std abkühlen lassen. (Ich habe einen ganzen Tag abgekühlen lassen)

2) Ei in Milch zufügen und zusammen mit Handbesen schlagen

3) Zucker zugeben

4) Die Masse auf eine niedrige Stufe 4-6 Minuten kochen. Die Masse wird langsam dickflüßig, wie ein “Sguschonka”. Danach abkühlen lassen.

5) In einem anderem Schüssel die Butter und den Zucker zusammen schäumig schlagen

6) Die gekochte Creme auf die Butterkrem gießen und in höchster Stufe weiter schlagen

7) Zur Hälfte der Creme Kakao zufügen und weiter schlagen

8) Kakaokrem ist für Obere Teil der Torte

9) Den Boden aus dem Springform nehmen und auf eine weiße Butterkrem schmieren. Den 2. Boden mit dem Ersten zudecken und die Torte mit Kakaocrem verzieren. Falls von der weißen Crem was übrig bleibt, oben damit dekoriren Gutes gelingen!

Endi navbat Kremiga!

(Mening kremim sal quruqlik qildi, shuning uchun kremga ozgina sgushonka qo’shishni maslahat berardim)

1) Bize, yani tort pishib bo’lgandan keyin kamida 12-24 soatga sovutiladi. (men 1 kun sovutishga qo’ydim)

2) Sut idishga solinadi va unga tuhum solinib, qo’lda aralashtiriladi

3) Shakar qo’shiladi

4) Aralashma past olovda 4-6 daqiqa qaynatiladi. aralashma suyuq sut holga kelgandan (sugoshonkaga o’hshasa) olovdan olinadi va sovutiladi

5) Boshqa bir idishda saryog’ va shakar krem holiga kelguncha birga aralashtiriladi

6) Saryog’ kremiga sovugan kremni (sgushonka sifatli krem) oz-ozdan qo’shib ko’pirtiriladi

7) Kremni ikkiga bo’lib, yarmiga kakao solinadi

8) Kakaoli krem Tort ustiga

9) Ikkita hamir qoliptan olinadi, birining ustiga oq krem suriladi, ikkinchi hamir bostiriladi va butun tort kakao kremi bilan qoplanib chiqiladi. Oq kremdan ortgan bo’lsa, tort usti bezaladi

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Geschrieben von Gulshoda

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