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Linsensuppe /Chechevitsdan tayyorlangan sup

Linsensuppe ist bei Turk-Völkern ganz berühmt und gilt als besonderer Leckerbissen. Ich habe die Suppe zum ersten mal in einem türkischen Restaurant gegessen. Natürlich war es anders gekocht, als ich es jetzt vorstelle.  Im türkischen Restaurant werden meist Suppen mit einem Pürierstab püriert, so dass man gar keine Linsen mehr sieht. Ich möchte es aber lieber, dass man die Linsen mit der Zunge fühlt und noch schmeckt.


Die Vorbereitung ist ganz einfach und  das Rezept schmeckt sehr lecker. Man kann die Suppe mit Creme Friase oder mit einfachen Joghurt essen oder einfach alles weg lassen und so verzehren. Viel Spass beim nachkochen. P.S. die Linsen 2-3 Stunden vorher einweichen.

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Salom azizlarim, ikkita to’polonchilar bilan ovora bo’lib saytimga juda kam vaqt topayapman. Hozir ikkisini uhlatib, sekin komputerga o’tirdim va saytimni olib borishga bel bog’ladim. Ikkita bola bilan hammasiga ulgurish oson emas ekan. Men farzandlarimga juda ko’p vaqt ajrataman, toza havoda ko’proq daydiymiz va katta o’g’lim ko’p kitoblarni oldimga olib kelib ko’rsatib, o’qib berishimni talab qiladi. Shunga vaqtimni ayamayman. Lekin sekin sekin ular uhlaganda ko’proq retseptlar qo’yishga harakat qilaman. Chechevitse supi aslida turklarniki. Ular juda mazzali qilib pishirishadi. Mana men ham vaqt topibpishirib ko’rdim. Engil va shirin sho’rva. Turklar pishirgandan chechevits blendrda juda mayda qilib ezadi ekan, natijada chechevits umuman ko’rinmaydi. Men esa shundayligicha qoldirdim. Eganga yarasha til ham chechevits ta’tish kerakku. Eslatma: Chechevitsni 2-3 soat oldin suvda ivitish lozim.

Zutaten
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Zutaten/Masalliqlar:

  • 250 gr Linsen / Chechevits
  • 250 gr Putenfliesch/Indyuk yoki tovuq go’shti
  • 2-3 Kartoffeln/Kartoshkalar
  • 2 Zweibeln/Piyozlar
  • 80 ml Öl /Yog’
  • 2 EL Tomatenmark/2 o-q tomat
  • Sal und getrocknete Minze /Tuz va qurutilgan yalpiz
PicMonkey Collage

Deutsch

Die Zutaten schon vorher vorbereiten, Zwiebeln in kleine Streifen schneiden, Kartoffeln und das Fleisch quadratisch schneiden 1) Zwiebeln mit Tomatenmark und Salz dunkel anbraten, aber nicht verbrennen lassen. 2) Danach die Kartoffeln und das Fleisch zusammen braten 3) Die eingeweichten Linsen in einen Topf geben und ca. 1-1,5 L Wasser zugeben 4) Am Ende die getrocknete Minze zufügen (Ich gebe Gewürze immer zuletzt dazu, weil ich den typischen Geschmack durch braten nicht verlieren will)

O’zbekcha

Masalliqlar tayyorlab olinadi: piyozlar archiladi, kartoshka va go’sht to’rtburchak holda to’g’raladi 1) Piyoz tomat va tuz bilan qovuriladi 2) Kartoshka va go’sht solionib qovurishda davom etiladi 3) Ivitilgan chechevits solinadi va tahminan 1-1,5 litr suv quyiladi 4) Ohirida qurutilgan yalpiz (meniki tog’ yalpizi) solinadi (men har doim ohirida, qaynashidan oldin solaman, chunki qovurganda hamma tami ketib qolmaslik uchun)

Geschrieben von Gulshoda

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