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Eclairs

Heute komme ich mit einem Rezept von Eclairs.

Eclairs, ich glaube, alle kennt die französische Gebäck. Ich habe das Rezept von Aurelie ausprobiert. Wie immer, sie kocht/backt spitze! Ich mag alle ihre Rezepte, sie ist einfach toll. Ich habe das Rezept ausführlich auf Usbekisch beschrieben und erklärt. Auf deutsch findet ihr es hier.

#MeineGedanken

Ich hoffe so sehr, dass bald, so schnell möglich die Frieden kehrt. jeden Tag höre ich über was etwas passiert ist. Vor allem der Krieg in Syrien ist ganz schlimm. Ich verstehe nicht warum EU und andere so groß Länder einfach zusehehn.

Ich bin selbst Mutter, ich habe zwei kleine Kinder. Bei dem Gedanken, das etwas mit meinem Kindern passieren würde,werde ich schon verrückt. Wie muss es dann für eine betroffene Familie seinem, geliebten Angehörigen zu verliehen. Lieber Allah, lieber Gott, bitte hilf allen Hilflosen da draußen. Beschütze bitte die Kinder, die Eltern, die schutzlose Frauen. Ich kann nur eins machen, nur beten. Höffentlich kehrt bald Frienden in die Länder ein, in denen Unruhe und Krieg herrscht, die verantwortlichen wieder zur Vernunft kommen.

Dieses Produkt kann ich euch ebenfalls empfehlen. Damit hat es super funktioniert.

eclairs, french pastry

Eclair – bu mashhur frantsuzcha pishiriqni bilmagan odam bo’lmasa kerak. O’zim ham juda yahshi ko’rib eyman. Bu safar pishirishga bahonam bo’ldi. Ishhonadagilar va qaynotamning 70 yillik yoshi uchun pishirdim.

To’g’ri pishirish qiyindek tuyiladi, lekin bir qo’l o’rganib olsa u yog’i onson ketadi. Hamir ishib chiqish uchun maslahatlar:

1) Hamir suyuq bo’lib ketmasligi kerak

2) Gaz/Pechni oldindan qizdirshni esdan chiqmasin

3) Hamirni pechga solishdan oldin 15-20 daqiqa albatta “dam oldiring”

4) Pech og’ziga cho’p yoki yog’och qoshiq suyab qo’ying, sal ochiq turib pishsa hamir birdan pasayib ketmaydi

Bu retspet aslida Aureliyaniki. Uning saytini juda yahshi ko’rib kuzatib boraman. Nemischada bo’lgani uchun o’zbek honimlarimiz uchun yozdim. Agar biror bir savollaringiz bo’lsa albatta izohga yozib qoldiring, tez orada javob berishga harakat qilaman.

#DildagiGaplar

Bu Olam ishlariga tushunmayapman. Odamlarga nima bo’layapti? Qayoqqa qaramang hamma joyda notinchlik, urush. Ko’nglim negadir g’ash, balkim o’zim ikki farzand ona bo’lganim uchundir. Avvalari ham shunday bo’lganmikin? Yoki hozirgi kunda ijtimoiy tarqmo orqali hamma yangiliklar tezda va ochiq-oydin etib kelayotgani uchun shunaqa tuyulayaptimikin?

Urush bo’layotgan davlatlarda ichim achigani bu bolajonlar va ayollar. Ularda nima gunoh? Nahotki 21 chi asrda ham bolajonlar siyosatchilarning kasabiga ko’z yosh to’kishsa? Men shularni o’ylab azoblanaman. Har bir inson, har bir jonzot borki to’q, tinch-totuv yashashga haqli!!!

res_eclairs
Zutaten_Eclairs

Masalliqlar- Hamiri:

  • 100 ml Sut
  • 100 ml Suv
  • 90 gr Saryog’
  • 3 osh qoshiq shakar
  • 100 gr Un
  • 3 ta Tuhum
  • Vanilin
  • 1 ta tuhum sarig’i va 2 o-q sut (hamir ustiga surishga)

Kremi

anleitung

O’zbekcha

1) Suv, sut, vanilin va shakar gazga qo’yiladi

2) Saryog’ solinadi va sekinlikda qo’zg’aladi

3) Unning hammasi birdaniga solinadi va tezda aralashtiriladi (Iloji bo’lsa yog’och qoshiq ishlating)

4) Aralashma pishib ketmasligi kerak, darrov olovdan olamiz

5) Tuhumlarni bittalab solib mxerda aralashtiramiz

6) Hamma tuhum aralashtirib bo’lgandan keyin silliq hamir chiqishi kerak (Rasm 6 ga qarang)

7) Nasadka to’g’ri, yani gulli bo’lmasa rasmdaqa silliq, bir tekisda chiqadi. Hamirni nasadkadan chiqarib 20 daqiqa chetga qo’yiladi

8) 1 ta tuhum sarig’iga 2 osh qoshiq sut aralashtirib, eclairlar ustiga surib chiqiladi

9) 200 Gradusda 30-32 daqiqa pishiriladi. Agar pechingizga tayoq, yoki yog’och hamir suyab qo’ygan holda pishirib olsangiz shunda eclairlar pasayib ketmaydi

Kremi

Eclairlar pishib chiqqandan keyin sovutishga qo’yiladi. Krem iloji bo’lsa bir kun oldin tayyorlanishi kerak. Men mana shu kremdan ishlatdim. Nasadkaga solib kremni eclair tagidan to’ldirib chiqasiz.

Bezagi

Men oq va qora(75 % Kakoli) shkolodli suv parida eritib eclairlarni shkolodga botirib chiqdim va ustiga malina, qora qarag’atlarni qo’yib quritishga qo’ydim. Hohlasangiz ustiga funduk yoki oddiy yong’oq maydalab sepib chiqasiz.

Eclairs

Geschrieben von Gulshoda

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