Home  >  Main Course  >  71. Filled Auberginen / To’ldirilgan baqlajonlar

71. Filled Auberginen / To’ldirilgan baqlajonlar

 Bismillahir Rohmanir Rohim. 

Ich habe viel Auberginen eingekauft. Ich liebe sie. Als ich ein kleines Kind war, hat meine Mama immer “Ikra” , Salat, eine russische Art, gemacht. Klar, hier in Deutschland könnte ich so was wahrscheinlich nicht machen, weil es  zu viel Arbeit macht, aber ich esse sie gerne. Ich habe mit Hirsesalat (Rezept finden Sie hier : www.gulshoda.blogspot.de/2012/04/71-millet-salad-tariqdan-salat.html ) zusammen dargestellt. Also mir schmeckt es sehr gut, ist sehr gesund und macht auch schnell satt :)

Yoshligimizda qishlog’imda juda ko’p baqlajonlar ekardik, pishid degandan onajonim Ikra qilishga tushardilar. Har safar banka yopishga kelsa, har doim bankalarni yuvish menga qolardi. Bu ishni jinimdan ortiq yomon ko’rardimu, lekin boshqa ilojim ham yoq edi, chunki oilada bitta qiz bo’lsa, qayyoqqa ham borardim :) Hullas, usha bankalarni yuvib ikra, kompot va murobbolar qilardik. Evropaga yashashga kelganimdan song bu erda tayyor narsalarni ko’rib albatta hursand bo’ldim. Hech bir ish qilib o’tirmasdan tayyorini olib eyverish kerak ekan holos. Lekin kunlar-yillar o’tgan sari o’zimizning usha bankalarimizni sog’inaman, baribir tami boshqacha. Ko’p qilib baqlajon sotib oldim, albatta ikra qilishga emas, balkim ichini tozalab o’zining go’shti va sir aralshtirib pechkaga yopib olmoqchiman. Qolaversa Tariqdan ham salat tayyorladim, ushan bilan esa juda zo’r ketar ekan. Tariq salatining rezepti bu erda : www.gulshoda.blogspot.de/2012/04/71-millet-salad-tariqdan-salat.html
Ingredients/Zutaten/Masalliqlar:

3 big Auberginen/Auberginen/Baqlajon
1 Zucchini/Zucchini/Kabachok, tsukkini
2-3 Onions/Zwiebeln/Piyoz
50 grated cheese/geribene Käse/qirilgan pishloq
Herbs/Kräuter/Ko’katlar
Salt and Pepper/Salz und Pfeffer/Tuz va murch
Auberginen waschen, putzen und waagerecht halbieren./Baqlajonlarni yuvub, tozalab yarimta qilib kesamiz.
das Fruchtfleisch aushöhlen und mit einem großen Messer fein hacken./Baqlajon ichidag go’shtini olamiz ka pichoq bilan maydalab to’g’raymiz.
…dazu Zwiebeln geben und braten/piyozni aralashtirib qovuramiz.

Nach Geschmack können wir die Kräuter geben/Uz tamizga qaran hohlaga ko’katni qo’shishingiz mumkin, men petrushka soldim.
danach die Zucchini mitbraten/Keyin kabatsokni birga solaib qovuyramiz.
Was wir gebraten haben, füllen wir damit die Auberginen/Qovurgan masalliqlarimiz bilan Baqlajonlarni to’ldirib chiqamiz.

Und den Käse nicht vergessen und in den Ofen im 175 C° für ca. 20-25 Min. stellen/qirilgan pishloqni ustidan sepib chiqamiz va pechga 20-25 minutga 175 gradusda pishirib olamiz.
Yoqimli ishtaha!!!!
Geschrieben von Uzbekberry

Hinterlasse ein Kommentar

error: Das Speicher der Medien ist untersagt !!