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240. Mille Feuille / Frantsuzcha pishiriq “Mille Feuille”

                                      *Bismillahir Rohmanir Rohim
Ein Millefeuille (frz. für Tausend Blätter) ist eine Cremeschnitte, bestehend aus dünnen Blätterteig- oder Strudelteigschichten mit Füllung aus einer Creme. (Quelle: Wikipedia)
Man kann die Törtchen in verschiedenen Formen backen. Üblich ist quadratisch, eine klassische Form. Ich habe runde Formen ausprobiert, weil sie klein und praktisch sind. Ich muss sagen, dieses Gebäck schmeckt am Besten nach 24 Stunden. Also, am Besten einen Tag bevor die Gäste kommen das Gebäck zubereiten, damit die Creme besser durchziehen kann und die Törtchen „saftiger” werden.


Mille Feuille, bu frantsuzcha pishiriq bo’lib, mingta qog’oz degan ma’noni anglatadi (Ma’lumot: Wikipedia).

O’zi odatda har hil shaklda pishiriladi, birovlar to’rtburchak, uchburchak yoki yumaloq qiladi. Bizdagi Napaleon tortining o’ziyu, faqat kichkina shaklda pishiriladi.
To’grisini aytsam bu pishiriqni pishirgandan keyin 1 kun o’tib esa, judayam mazali, yumshoq va birgalikda qisirloq bo’lar ekan. Men pishgandan keyin, sovutib kremini surib, o’sha zahoti dasturhonga tortdim. 2 ta dona ortib qoldi, keyingi kun eb kursam mazasi ming Marta yahshi chiqqan. Bundan buyon dasturhonga tortishdan bir kun oldin pishirib qo’yaman.
Kremi zavarnoyning o’zi men faqat sutning o’rniga gilos kompotining suvidan soldim. Uning o’rniga boshqa hil kompotlar yoki soklarni ishlatsa ham bo’ladi.

Zutaten/Masalliqlar:

1 Blätterteig aus dem Kühlregal (Ich kaufe meistens bei Penny)/Tayyor hamir (Men Penny degan magzindan olaman)

Creme/Kremiga:

250 ml Saft von Schattenmorellen (1 Glas Schattenmorellen und davon der Saft)/Gilos Kompoti
3 Eigelb/Tuhum sarig’i
20 gr Zucker (Später kommt dazu weiße Schokolade, deshalb reichen die 20 gr)/Shakar (kyinchalik ichiga oq shkalad solinadi, shuning uchun 20 gr etadi)
10 gr Mehl/Un
10 gr Speisestärke/Krahmal
1 Pck Vanillinzucker/1 pochka Vanilin shakari
1 Prise Salz/Bir chimdim tuz
100 gr Weiße Schokolade/Oq shkalad
50 gr Butter/Saryog’

Den Backofen auf 180 °C  (Ober & Unter Hitze)vorheizen/Pechni 180°Cga (pastki va tepa qismi) yoqib qizitiladi

Blätterteig ausrollen und in eine Rundform ausstechen, wenn kein Ausstecher vorhanden ist, dann kann man Gläser benutzen/Tayyor yog’li hamir yoyilib yumaloq qilib kesib olinadi, mahsus kesgich bo’lmasa, oddiy stakanda kesib olinsa ham bo’ladi
Mit Gabel stechen/Vilka bilan bosib chiqiladi
Oben ein Backpapier legen/Ustidan qog’oz yopiladi
Oben drauf was schweres legen, damit der Blätterteig beim backen nicht hoch geht. Ich habe einen Kuchentransporter benutzt, den habe ich auch wiederum mit Wasser befüllt und im 180 °C 10-12 Minuten gebacken./Uning ustidan og’irroq narsa qo’yiladi, chunki yog’li hamir pishirilayotganda ishib ketadi. Shuning oldini olib men ustidan mana shu idishni qo’ydim va uni suvga to’ldirib 180 °Cda 10-12 minut pishirib oldim
Eigelb, Zucker, Mehl, Speisestärke und Salz zusammen cremig schlagen/Tuhum sariqlari, shakar, krahmal, un va tuz birga yahshilab, krem holiga kelguncha aralashtiriladi.
Den Saft langsam erhitzen (!!Nicht kochen!!) und die Masse rein geben und zügig rühren, so lange auf dem Herd lassen, bis die Masse dickflüssig, wie ein Pudding wird/Kompot isitiladi(Qaynatilmasin!) va ichiga krem massasi solinib atala holiga kelguncha  tez tez aralashtiriladi.
Den Herd ausmachen und weiße Schokolade hinzufügen und mischen bis sie schmilzt/Olovni o’chirib issiqligida oq shkalat solinib eriguncha tez aralashtiriladi
Danach abkühlen und Butter zufügen/Sovutib keyin saryog’ solinadi
Alles nochmal ordentlich mischen, danach für 1 Std. ins Kühlschrank stellen/Saryog’ ko’rinmaguncha mixerda aralashtiriladi va 1 soatga muzlatgichga qo’yib qo’yiladi
Zwei Schicht mit Creme füllen und der 3. Schicht oben drauf setzen, nach belieben mit Frucht und Puderzucker dekorieren. Am Besten für 24 Std. an der Seite stellen und danach servieren/Ikki qavatiga krem solinadi, uchunchisining ustiga ozgina krem bezash uchun tomizdiriladi va hohlagan usulda bezatiladi. Men qora maymunjonlar bilan va shakar pudrasi bilan bezadim. Dasturhonga tortishdan avval 24 soat hona tempraturasida saqlanadi.
Yoqimli ishtaha :)
Geschrieben von Uzbekberry

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