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196. Kürbissuppe / Oshqovoqdan sup

   Bismillahir Rohmanir Rohim


Als wir noch klein waren, haben wir selten Kürbis gegessen. Nur mein Papa und ich, wir waren die ein einzigen, die Kürbis aßen. Alle anderen, Mama und Brüder, die haben gehasst. Jedes Mal, wenn irgendetwas aus Kürbis gab, war zu Hause großer Hungerstreik. Aber trotzdem hat mein Papa sich durchgesetzt und hat ab und zu meine Brüder gezwungen Kürbis zu essen. Ich habe immer gerne und immer wieder gegessen. Das macht einfach sehr Satt und ganz lecker schmeckt auch. Besonders wenn man daraus Somsa oder Manti macht, dann schmeckt einfach genial. Dieses Mal habe ich komplettes neues Rezept, Kürbissuppe ausprobiert. ich habe schon m al irgendwo auf der Hochzeit gegessen, seit dem gefällt mir der Kürbis noch mehr.


Yoshligimizda onam oshqovoqdan biror taom tayyorlasa, bo’ldi uyda janjal edi. Otam va mendan boshqa hech kim oshqovoq emaydi. Onam ham tayyorlashga tayyorlab umuman emas edi. Akamlaniku aytmasa ham bo’ladi. Lekin otam bu janjallarga qaramasdan ba’zida oshqovoqdan taom tayyorlatar edi, vitaminga boy deya akamlarni eyishga zo’rlar edi. Qayoqda,
mendan va o’zidan boshqa hech kim qo’lini ham urmas edi.
Oshqovoqdan bizlarda agarda somsa yoki manti tayyorlasa judayam shirin chiqadi. Bir safar, qaerdadir to’yda oshqovoq supi, sho’rvasini ichib qoldim va shundan buyon menga oshqovoqning yangi yuzi ochildi. Bu safar bir bel bog’lab, ota-onam mehmon bo’lib kelganida, sup tayyorladim. Judayam to’yimli va mazali chiqdi.
Zutaten/Masalliqlar:

4-5 Kartoffeln/Kartoshkalar
2-3 Zwiebeln/Piyozlar
0,5 kg Kürbis/Oshqovoq
Öl, Salz, Pfeffer/Yog’, Tuz, Murch
Schmand/Qaymoq
Wasser/Suv


Zwiebeln und Kartoffeln waschen, ganz klein schneiden/Kartoshka, piyozlar tozalanib mayda to’g’raladi.
In Öl braten, mit Salz, Pfeffer abschmecken/Yog’da qovuriladi, tuz va murchlanadi.
Kürbis schälen und schneiden/Oshqovoq tozalanadi va kesiladi.
Mit Kartoffeln zusammen braten/Kartoshka bilan birgalikda qovuriladi.
So viel Wasser zugeben, dass das gerade die Gemüse bedeckt, ca. 20 minuten kochen lassen/Suv sabzavotlarning betini qoplaguncha quyiladi va 20 minutcha qaynatiladi.
Danach mit Püreerstab püreeren und mit Schmand servieren/Blendrda eziladi va yuziga qaymoq solinib dasturhonga tortiladi.
Yoqimli ishtaha :)
Geschrieben von Uzbekberry

Comments (2 comments)

  • Yulduz
    6. September 2013 at 17:40

    Assalomu Alaykum! Opa, e’tibor bergan bo’lsangiz vaqt topdim deguncha, sizning retseptlaringi sinab ko’raman. Bugun ham kechki ovqat o’rniga oshqoqvoq shurvasini pishirdim, har doimgidek ta’mi a’lo. Juda mazzali. Yoshligimizda ayajonim oshqovoqdan faqat xamir taomlar tayyorlardilar, bu yerga kelib kelyin bilganman, shurva tayyorlasa ham bo’lishini. :) Opajon, kattakon rahmat. Menga juda ham katta nafiz tegyabdi, Alloh sizdan rozi bo’lsin. Ishlarizga omad! O’g’ilchayizzi o’pib qoldim.

    • 6. September 2013 at 21:06

      Rahmat, Yulduzhon! Retseptlarim yoqayotganidan judayam hursand bo’ldim.
      Salomat bo’ling!

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