Home  >  Main Course  >  193. Rote Bete Reis mit Reis / Qizil lavlagili osh

193. Rote Bete Reis mit Reis / Qizil lavlagili osh

 Bismillahir Rohmanir Rohim



Rote Bete mit Reis. Seit dem ich Eisenmangel habe, muss ich täglich Medikamente nehmen. Ich kann nicht auf Dauer nehmen. Deshalb mache ich jetzt viel mit Gemüse, welcher Eisen enthält.
In Usbekistan essen Frauen ziemlich viel und oft Rote-Bete. Ich habe mich immer gewundert, aber jetzt bin ich dran. Einfach Rote-Bete zu essen ist ganz langweilig, auf Dauer meine ich. Deshalb kombiniere ich jedes Mal mit allem Möglichen. Mal mit Reis, mal als Brot, mal als Suppe oder Salat. Damit der Geschmack von Rote-Bete nicht irgendwann mal auf die Nerven geht.
Bu safar qizil lavlagidan “osh” tayyorladim. Qonim kamligi sababli shifkorim dori yozib bergan edi, lekin umrimning har kunini dori bilan o’tqazmaymanku? Shunga onamga qo’ng’iroq qilsam, ko’proq yong’oq, qora magiz va qizil lavlagi egin dedi. Qizil lavlagining o’ziniyam har kuni eyaverish judayam jonga tegadi. Zerikib qolmayin deb qizil lavlagidan har hil taomlar tayyorlay boshladim. Non, sho’rva, salat va pishiriqlar. Tanani aldab, tamlarni o’zgartirib
ovqatlantirmasa gohida hech qanday vitamminni qabul qilmay qo’yadi. O’zbekistonda ayollar doim qizil lavlagini ermakka eyishsa hayron bo’lardim. Sababini endi tushunib etdim. Kam qonlik!
Zutaten/Masalliqlar:

400 gr Champignions / Qo’ziqorinlar
200 gr Reis/Guruch
2-3 Möhren/Sabzi
2 Zwiebeln/Piyoz
100 gr Sahne/Qaymoq
Lauchzwiebeln/Ko’k piyoz
1 Glas Rotebeete/1 banka tayyor qizil lavlagi,yoki qaynatilgani
Salz,Pfeffer,Öl/Tuz,Murch, Yog’

1)Lauch-,Zwiebeln,Möhren schneiden/Ko’k,oddiy piyoz,sabzi to’g’raladi.
2)Gemüse mit Champignions braten, Sahne zufügen, mit Salz-Pfeffer abschmecken und kochen lassen/Qo’ziqorin bilan birgalikda sabzavotlar yog’da qovuriladi, tuz-murchlanadi, qaymoq solinib qaynatiladi.
3)200 gr Reis mit 400 ml Wasser, Salz kochen/200 gr Guruch 400 ml tuzli suvda qaynatiladi.
4)Rotebeete schneiden und mit fertig gekocheten Reis zusammen mischen/Qizil lavlagi mayda to’g’raladi va pishgan guruchga aralashtiriladi.
5)Nach Bedarf nochmals mit Salz und Pfeffer anschmecken/Tabga qarab yana tuz va murchlanadi.
6)In Schale verteilen und drüber die Gemüse zufügen/Kosalarga bo’linib, o’rtasiga sabzavotlar solinadi. 

Yoqimli ishtaha :)
Geschrieben von Uzbekberry

Hinterlasse ein Kommentar

error: Das Speicher der Medien ist untersagt !!