Home  >  Main Course  >  175. Reis mit Hackfleisch/ Qiymali guruch

175. Reis mit Hackfleisch/ Qiymali guruch

 Bismillahir Rohmanir Rohim


Eigentlich wollte ich was Usbekisches machen. Und zwar “Schowla”, ein Reisgericht wie Risotto. Als ich mich an die Arbeit machte, merkte,  dass ich kein Karotten und Kartoffeln zu Hause hatte. Hmm, dann habe ich schnell  überlegt und einfach dieses Rezept daraus gemacht. Das schmeckte auch wie “Schowla”, eben bisschen anders.  Jedes Mal bevor ich irgendetwas koche, schau ich nicht nach ob ich genügend Zutaten vorhanden habe. Es sie denn, ich habe was genaue geplant. Aber dadurch entsteh auf meine Menü neue Gerichte. Das ist doch auch toll, oder nicht?

To’g’risi, o’zi qilmoqchi bo’lgan taomim oddiy shovla edi. Shovlani kichikligimdan sevaman. Eng yahshi ko’rgan taomim hisoblanadi.
Kechga tomon oshhonaga kirib masalliqlarni yig’ib qarasam sabzi va kartoshka uyda yo’q ekan. Har doim shunaqa qilaman, biron bir narsa pishirishdan oldin yahshilab qaramaymanda, magazinlar yopilgandan keyin yoki dam olish kunlari shunaqa ahvolga uchrayman. Doim egimiz kelgan narsani pishirishga bel bog’lasam yo unim yo bunim etishmaydi.
Lekin bir tarafdan shunisi ham yahshi ekan, nega desangiz, keyin turib fantaziyani ishga solasiz. Bu taomim ham yahshi chiqdi. Endi shovlachalik bo’lmasayam, shirib chiqdi va tezda tayyor bo’ldi.

 
Zutaten/Masalliqlar:

300 gr Reis/Guruch
500 gr Rinderhack/Qiyma
2 Auberginien/Baqlajon
2 Zwiebeln/Piyoz
4 EL Öl/ 4 osh q yog’
Salz & Wasser/Tuz & suv

Als Beilage Salat/Yonigasalat

Grüne Pepperoni/Yashil qalampir
Tomaten/Pomidor
Salz, Pfeffer & Olivenöl/Tuz, murch & zaytun yog’i
Quark/Suzma

1) Auberginien, Zwiebeln waschen, schneiden und mit Hack im Öl braten und mit Salz/Baqlajon, piyoz yuviladi, to’g’raladi va qiyma bilan yog’da qovuriladi, hamda tuz solinadi.

2) Den Reis mit Wasser weich kochen und mit Salz abschmecken/Guruch suvda yumshoq qilib qaynatiladi va tabga qarab tuzlanadi.

3)Wenn die Reis und Hack fertig sind, dann zusammen mischen/Guruch va qiyma tayyor bo’lgandan keyin birga aralshtiriladi.

4) Pepperoni und Tomaten klein schneiden und mit Salz, Pfeffer abschmecken und mit Olivenöl mischen.Mit dem Essen und Quark zusammen servieren/Qalampir, pomidor to’g’raladi va tuz, murch solinadi va zaytun yog’i bilan aralshtiriladi.Ovqat va yoniga suzma qo’yib dasturhonga tortiladi

Yoqimli ishtaha :)
Geschrieben von Uzbekberry

Hinterlasse ein Kommentar

error: Das Speicher der Medien ist untersagt !!