Home  >  Soups  >  156. Porree Suppe / Poreli piyoz supi (Leek Soup)

156. Porree Suppe / Poreli piyoz supi (Leek Soup)

Bismillahir Rohmanir Rohim


Ich habe diese Suppe zum ersten Mal bei einem Bekannten probiert. Mmmmm, die Suppe war einfach total lecker und himmlisch! Habe nach dem Rezept gefragt. Das war einfach zu machen. Ich habe ein paar Zutaten zugefügt (z.B. hack und Kartoffel) und Viola, mein Porree Suppe entstanden. Die Suppe ist einfach zu machen, wenn man gerade keine Zeit hat oder im Stress steht. Oder unerwartete Gäste sich vor 1 Std. meldet. Ich habe gemerkt, dass in meinem Blog meist Rezepte: Salate! Jetzt ist wieder Zeit mal Suppen zu probieren. Obwohl, zu Hause, abends vorbereite ich nur Salate. mein Mann liebt es gerne Salate oder was leichtes zu Essen.

Bu supni bir tanishimiznikiga mehmonga borganda tanovvul qilgan edik. Menga shunaqa yoqib tushdi va kelgusi mehmon kelishiga darrov shu supni tayyorladim. Albatta bir ikki masalliqlar qo’shdim (misol kartoshka va go’sht). Juda oson, vaqtni kam oladi hamda shirin. Asosiysi sog’likka o’ta foydali. Pore piyozini o’zimizdan hech ko’rmaganman. Balkim endi chiqqandir yoki avvaldan bo’lgandir… Hullas bu supga albatta zirovorli pishloq qo’shilishi shart. Uning o’rniga qatiq yoki qaymoq qo’shsa ham mazali chiqsa kerak.
Albatta qatit yoki qaymoqni sal sovutib solmasa tami buziladi. Blogimga qarasam eng ko’p retseptlarimni faqat salatlar tashkil qilar ekan. Endi sup va har hil sho’rvalarni tatib ko’rish vaqti keldi. Lekin tan olaman, uyda kechga eng ko’p tayyorlaydigan taomim bu faqat salatdan iborat. Ho’janiyim yahshi ko’radi va kechgi taom engil bo’lsin deydi.
Zutaten/Masalliqlar:

für 4 Personen/4 kishilik

250 gr Hackfleisch/Qiymali go’sht
4 Kartoffeln/Kartoshka
2 Zwiebeln/Piyoz
3 große Porree/Katta pore piyozi (ing. Leek)
2 Pckg Kräuter Schmelzkäse / Zirovorli pishloq (O’rniga qaymoq yoki qatiq ishlatsa ham bo’ladi)
Lauchzwiebeln/Ko’k piyoz
Öl zum braten/Qovurishga yog’
Salz und Pfeffer/Tuza va Murch
nach Beedarf Wasser / Kerakligicha suv

In Öl den Hack braten/Yog’da go’sht qiymasi qovurilib olinadi
Kartoffeln, Zwiebeln und Lauchzwiebeln schneiden/Kartoshka, piyoz va ko’k piyoz to’g’raladi

…und Porree auch schneiden/…va pore piyozi ham to’g’raladi
Die Zutaten erst ca. 6-7 Minuten mit dem Fleisch zusammen braten und danach das Wasser geben und 20 Minuten langsam kochen lassen/To’g’ralgan masalliqlar go’sht qiymasi bilan birgalikda 6-7 minutcha qovuriladi va keyin suv quyiladi va 20 minut sekin qaynatiladi
Bevor servieren, noch den Schmälzkäse zufügen/Pishgandan so’ng, dasturhonga tortish oldidan zirovorli quyuq pishloq solinadi (Agar qatiq solinsa, unda supning sal sovushini kutish kerak)
Warm servieren /Issiq holda dasturhonga tortiladi
Viola :) Yoqimli ishtaha!!!
Geschrieben von Uzbekberry

Hinterlasse ein Kommentar

error: Das Speicher der Medien ist untersagt !!